Zamieszczone przez AdamB
Padł cały system cofania - prośba o pomoc
Zwiń
X
-
Padł cały system cofania - prośba o pomoc
Skoda Octavia 2005 1.9 TDI
W jednym momencie padły: tylne czujniki parkowania, sygnał dżwiękowy przy wrzucaniu biegu wstecznego oraz lampy cofania. To chuba nie bezpiecznik, wymiana nic nie dała. Czy możecie mnie uchronić od wizyty w aso??? Dzięki za podpowiedzi.
-
-
sirrado, Łatwo sprawdzić włącznik (czujnik) w skrzyni biegów. Wystarczy zdjąć wtyczkę i zewrzeć przewody. Oczywiście kluczyk w stacyjce musi być w pozycji ON. Jak światła z tyłu się zapalą i czujnik cofania zacznie pikać, to masz do wymiany włącznik w skrzyni. To dość popularna przypadłość w OI.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yogi_rulezkupic na allegro nowe nieorginalne i podpiac pod swiatla wsteczne
koszt niewielki i czujniki sprawne
ja kupile takie za okolo 80 pln i smiagaja az milo
sirrado, Ostatnio miałem to samo. Też mam O1 z 2005. Przetarły się przewody od czujnika co siedzi w skrzyni. Zanim kupisz nowy czujnik, wykręć stary i sprawdź go miernikiem zanim wtopisz 50 zeta. Jak czujnik sprawny to polecam zacząć od wyjęcia aku i podstawki spod niego bardzo to ułatwi naprawę przewodu, który właśnie tam sobie idzie.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
Komentarz